Έκθεση “καταπέλτης” για τις 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πήγαινε κάτω

Έκθεση “καταπέλτης” για τις 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 09, 2017 2:04 pm

Όλη η σαπίλα των Σαμαροβενιζέλων και πάλι στη φόρα! Αυτή τη φορά για τις παράνομες μετατάξεις που έκαναν το 2013. Οι ίδιοι που επέμεναν να διορθώσουν τα στραβά της εκπαίδευσης αξιολογώντας εμάς τους εκπαιδευτικούς! Και την ίδια ώρα καταπατούσαν τους νόμους και διοικούσαν με το "έτσι θέλω"!!!!

https://www.esos.gr/arthra/49912/ti-apantise-o-yp-paideias-sto-esos-gia-ta-porismata-elegkton-dimosias-dioikisis-gia-tis

Τι απάντησε ο υπ. Παιδείας στο esos για τα πορίσματα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Έκθεση “καταπέλτης” για τις 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Θα μου επιτρέψετε πριν δημοσιοποιηθούν και ανακοινωθούν στα συγκεκριμένα άτομα, να μην κάνω κανένα απολύτως σχόλιο.

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στις εξής δύο ερωτήσεις που έθεσε το esos:

A. Εχει φθάσει στο υπουργείο Παιδείας το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το Δημοκρείτιο Πανεπιστήμιο. Εάν αυτό έχει σταλεί στον Εισαγγελέα και εάν μπορείτε να μας πείτε κάποια σημεία ;

Β. Επίσης, υπάρχει και ένα δεύτερο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών. Εάν αυτό το πόρισμα έχει σταλεί στον εισαγγελέα.

Για το Δημοκρίτειο

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε στη Βουλή ότι:

-Ως προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, θα κάνει πολύ σοβαρές ανακοινώσεις , γιατί υπάρχουν καταστάσεις που έχουν πια ξεφύγει τον έλεγχο της νομιμότητας.

-Θα παρθεί μια απόφαση για τα τεκταινόμενα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. “Θα προχωρήσω σε κυρώσεις” είπε χαρακτηριστικά.

Το esos σε επικοινωνία που είχε στη συνέχεια με το γραφείο του υπουργού Παιδείας λάβαμε την απάντηση ότι αφορά πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών

Ανάκληση του συνόλου των διοικητικών πράξεων των 3.559 υποχρεωτικών μετατάξεων που έγιναν το 2013 από τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, εισηγείται το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, διότι, σύμφωνα με την έκθεση “καταπέλτη” η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων έγινε κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 82 παρ. 11 του ν.4172/2013


Οπως πρόσφατα αποκάλυψε το esos η έκθεση που στάλθηκε στην πολιτική ηγεσία από την περασμένη Άνοιξη, καταλήγει στα συμπεράσματα ότι στην ακολουθηθείσα διαδικασία υποχρεωτικών μετατάξεων του άρθρου 82 παρ. 11 του ν.4172/2013:

1. Δεν έγινε επεξεργασία και συσχετισμός των καταχωρημένων στο ηλεκτρονικό σύστημα του άρθρου 7 του ν.3848/2010 στοιχείων από την αρμόδια υπηρεσία.

2. Η εισήγηση για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων των δύο βαθμιδών εκπαίδευσης δεν συντάχθηκε, όπως προβλεπόταν, από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά το σχέδιο αυτής δόθηκε από το Γραφείο Υπουργού και υπογράφηκε μόνο από τους αρμόδιους Τμηματάρχες με διατυπωμένες επ’ αυτού τις διαφωνίες- επιφυλάξεις τους, χωρίς να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής και διεκπεραίωσης.

3. Η διαπιστωτική πράξη του υπουργού, το σχέδιο της οποίας επίσης δόθηκε στην Υπηρεσία από το Γραφείο Υπουργού, μνημονεύει στο σκεπτικό της εισήγηση που στερείται νόμιμης υπόστασης, και αποτυπώνει κενά στην Π/βάθμια Εκπαίδευση και πλεονάσματα στη Δ/βάθμια Εκπαίδευση, των οποίων η ορθότητα όχι μόνον δεν ελέγχθηκε από την Υπηρεσία, αλλά και, όπως προέκυψε από τις διαπιστώσεις της παρούσας, αποκλίνουν σημαντικά από τα πραγματικά δεδομένα της συγκεκριμένης περιόδου.

4. Η υπουργική απόφαση καθορισμού του αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ/βάθμιας στην Π/βάθμια Εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις αποτελεί επιμέρους πράξη σύνθετης διοικητικής ενέργειας, ερειδόμενη στη διαπιστωτική πράξη ..., η οποία φέρει τις ανωτέρω πλημμέλειες.

5. Δεν καταρτίστηκε από την υπηρεσία αξιολογικός πίνακας κατάταξης, βάσει των μορίων των αιτηθέντων εκπαιδευτικών, αλλά δόθηκε από το Γραφείο Υπουργού αλφαβητικός πίνακας με τα ονόματα των προς μετάταξη εκπαιδευτικών, τόσο σε θέσεις εκπαιδευτικών Π/βάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και σε διοικητικές θέσεις.

6. Η υπουργική απόφαση με την οποία μετατάχθηκαν 3.122 εκπαιδευτικοί, ως ατομική διοικητική πράξη, στερείται σαφούς, ειδικής, επαρκούς αιτιολογίας από την οποία να προκύπτει η συνδρομή των κατά νόμο προϋποθέσεων για την έκδοσή της (σύνταξη αξιολογικού πίνακα για την επιλογή των μετατασσόμενων), κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 17 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας

7. Η δεύτερη διαπιστωτική πράξη ...δεν συνιστά διορθωτική ενέργεια της Διοίκησης βασιζόμενη στις πραγματικά υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις, αλλά υπήρξε απόρροια του πλήθους των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

8. Οι πλημμέλειες της διαδικασίας που επισημάνθηκαν στην παρούσα (παράλειψη σύνταξης πίνακα κατάταξης, άτυπη εισαγωγή κριτηρίου εντοπιότητας κλπ) είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία αδιεξόδου, καθώς η Υπηρεσία αδυνατούσε να προβεί σε αντικειμενική εξέταση και κρίση επί των ενστάσεων, με αποτέλεσμα την έκδοση πλήθους μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων μετατάξεων, επίσης με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, που αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση αιτημάτων ενισταμένων.

Διαφωνούσε η αρμόδια υπηρεσία και ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Κυριαζής

Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισημαίνουν ότι η διαδικασία μετάταξης εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013-14 (άρθρο 82, παρ.11 του ν.4172/2013) πραγματοποιήθηκε παρά τις διατυπωμένες επί των σχεδίων των σχετικών διοικητικών πράξεων επιφυλάξεις και αντιρρήσεις της Υπηρεσίας και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Θανάση Κυριαζή, με επανειλημμένες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στο έργο της ελεγχόμενης υπηρεσίας.

Τριπλάσιος ο αριθμός των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών επί του αριθμού των υφιστάμενων κενώνΑπό τον ανωτέρω πίνακα καθίσταται σαφές ότι ο αριθμός των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών είναι σχεδόν τριπλάσιος του αριθμού των υφιστάμενων κενών.


ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης