Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Πήγαινε κάτω

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Απρ 08, 2017 3:07 pm


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Νέα Σμύρνη, 8/3/2017

ΘΕΜΑ: Καταγγελία για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Προέδρου


Αγαπητοί συνάδελφοι,

ως μέλος του ΔΣ διαμαρτύρομαι με τον πιο έντονο τρόπο και καταγγέλλω την Πρόεδρο του συλλόγου μας για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά σε βάρος μου που πλέον έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του διοικητικού συμβουλίου και από φραστικές επιθέσεις μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όσους διαφωνούν μαζί της έχει περάσει σε καρφώματα μελών του ΔΣ προς τη διοίκηση και μάλιστα καταφεύγοντας στο ψέμα.

Συγκεκριμένα μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, την Πέμπτη, 2/3/2017, επικοινώνησε με το διευθυντή του σχολείου μου και με συκοφάντησε με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι ήρεμες σχέσεις του σχολείου μας από τα ψεύδη αυτής της κυρίας. Ερωτώ: Με ποιο δικαίωμα; Την εξουσιοδότησε για κάτι τέτοιο το ΔΣ;

Καθώς το όλο θέμα μεταφέρθηκε ενώπιον του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μου και είμαι υποχρεωμένη και εκεί να κοινοποιήσω την παρούσα καταγγελία για αποκατάσταση της αλήθειας, θυμίζω, και παρακαλώ να με διαψεύσετε αν κάτι είναι λανθασμένο, πως συζητώντας στο ΔΣ το θέμα της Ειδικής Αγωγής αντέδρασα στην πρόταση για "ανάληψη παράλληλης στήριξης αποκλειστικά και μόνο από συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής."

Στην επιμονή της προέδρου πως δεν μπορούν οι ΠΕ70 να κάνουν παράλληλη στήριξη, και πως αυτή είναι η θέση και της ΔΟΕ, αντέτεινα αφενός την πλούσια προσωπική μου εμπειρία και τα όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη με τους άλλους συλλόγους της Δ΄ Αθήνας και αφετέρου την περίπτωση που απασχολεί αυτό το διάστημα το σχολείο μου:

Συνάδελφος ΠΕ70 έμεινε με πλεόνασμα ωρών λόγω αναστολής λειτουργίας ενός τμήματος του Ολοήμερου και με τη σύμφωνη γνώμη των προϊσταμένων αρχών ανέλαβε να κάνει τις ώρες αυτές παράλληλη στήριξη σε μαθητές που το έχουν μεγάλη ανάγκη, κάτι που ανταποκρίνεται και στις ανάγκες του σχολείου αλλά και στην πρόθεση όλων, συνδικαλιστικών οργάνων και του ίδιου του υπουργείου, να μη μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλο σχολείο.

Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Πως έδωσα μάχη με την αδιαλλαξία της κ. Προέδρου που επέμενε να μη δοθούν ώρες παράλληλης στήριξης στη συνάδελφο επειδή δεν είναι της Ειδικής Αγωγής - κι ας το επιτρέπουν οι νόμοι του κράτους αλλά και το επιβάλλει το συμφέρον του σχολείου και της συναδέλφου.

Φαίνεται όμως ότι η κ. Πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένη να χάνει. Και θεώρησε σκόπιμο μετά τη συνεδρίαση να τηλεφωνήσει στο Διευθυντή του σχολείου μου και να του λέει άλλα αντ' άλλων, εμπλέκοντας και τους άλλους συναδέλφους από το σχολείο μου που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ. Ήταν δουλειά της; Να δίνει ραπόρτο προς τη διοίκηση για το ποιοι παραβρέθηκαν σε συνδικαλιστική συνεδρίαση; Εκτός και της διαφεύγει ότι ο διευθυντής ενός σχολείου είναι ο διοικητικός μας προϊστάμενος και όχι απλά ένας συνάδελφος. Και πολύ περισσότερο να κοινοποιεί στη διοίκηση τι είπε ο ένας και ο άλλος από τα μέλη του συλλόγου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ. Με αποκορύφωμα να τα μεταφέρει και παραποιημένα.

Το τι ακριβώς μου μεταφέρθηκε ότι είπε εναντίον μου δεν προτίθεμαι για λόγους αρχής να το επαναλάβω. Διατηρώντας επιφυλάξεις για όσα δεν άκουσα ιδίοις ωσί. Έτσι κι αλλιώς μου αρκεί η πράξη της τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει σε βάρος μου. Να παίρνει τηλέφωνα άλλους και να τους μεταφέρει κατηγορίες σε βάρος μου. Μέχρι τώρα απευθυνόταν σε κοινούς γνωστούς στο χώρο των συνδικαλιστών. Είτε του συλλόγου μας είτε και της ΔΟΕ. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Και από αντιδεοντολογική η συμπεριφορά της έγινε αντισυνδικαλιστική. Γι' αυτό και η γραπτή καταγγελία.

Με την προειδοποίηση πως αν δεν αλλάξει τακτική και δε σταματήσει να παραβιάζει πέρα από τις άγραφες και τις γραπτές αρχές του συνδικαλισμού, θα καταθέσω την επόμενη φορά πρόταση μομφής σε βάρος της. Κυρίως γιατί με τέτοιες αχαρακτήριστες συμπεριφορές τορπιλίζεται ο πρώτος και βασικός σκοπός του συλλόγου μας, η ίδια η συνένωση των μελών και η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Και πιστεύοντας πως ο πρόεδρος ενός συλλόγου αντί για φιτιλιές ανάμεσα στα μέλη πρέπει να κάνει τα πάντα για να προασπίσει την ενότητα και τις καλές σχέσεις.
Το μέλος του ΔΣ


Μαρία Λαμπρίδου


Αυτή είναι η καταγγελία που δεν άντεξε η κ. Πρόεδρος και πάτησε το delete για το φόρουμ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης.

Ειδικά όταν οι κολλητοί της την ενημέρωσαν πως υπάρχει και επίσημο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων που επιβεβαιώνει όσα αναφέρονται στην καταγγελία...

Και; Τι κατάλαβε; Φτιάξαμε νέο φόρουμ. Και η καταγγελία σε βάρος της ανέβηκε και πάλι. Συνοδευμένη και από τη νέα καταγγελία για τη διαγραφή του ιστορικού φόρουμ του Συλλόγου...


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 78
Registration date : 20/11/2007

http://sxoleio.foruminute.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Απρ 08, 2017 3:29 pm

Αναδημοσίευση από το face book 17 Μαρτίου στις 9:54 μ.μ.

https://web.facebook.com/groups/231977787216109/


ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ!

Σε μια κίνηση πανικού οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στο ΔΣ του Συλλόγου Νέας Σμύρνης αποφάσισαν να διαγράψουν το φόρουμ του Συλλόγου από το διαδίκτυο. Σκοπός η φίμωση των άλλων αφού δεν αντέχουν να ακούνε διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους. Πλέον - λέει η ανακοίνωση που μας έστειλαν - θα λειτουργεί μόνο η ιστοσελίδα που βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του ΔΣ ενώ τα μέλη μπορούν να επικοινωνούν με μέιλ! Όχι όμως να δημοσιεύσουν την άποψή τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ:

Σας ενημερώνουμε ότι η επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου μας από τον Δεκέμβριο του 2014 είναι η:

http://syllogospensmyrnis.weebly.com/

Ο Σύλλογός μας δεν έχει σχέση με οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα διαδικτύου η οποία ενδεχομένως αναφέρεται στους Εκπαιδευτικούς της Νέας Σμύρνης.
Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας αναρτώνται μόνο αποφάσεις του Συλλόγου, αποφάσεις ΔΟΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΛΜΕ - άλλων Συλλόγων –Συλλογικοτήτων στις οποίες συμμετέχουμε, ανακοινώσεις παρατάξεων, νομοθεσία και εκπαιδευτικό υλικό.

Η παλαιά ιστοσελίδα του Συλλόγου η οποία, είναι επισήμως ανενεργή από το 2013, «κατέβηκε» από το διαδίκτυο με απόφαση του ΔΣ (2/3/2017), προς αποφυγήν συγχύσεων. Όποιος/α συνάδελφος/σσα επιθυμεί να επικοινωνήσει με το ΔΣ του Συλλόγου
μας, μπορεί :

1. Να απευθυνθεί άμεσα στα μέλη του ΔΣ τηλεφωνικά ή δια ζώσης.
2. Να αποστείλει μέιλ στο syllogosnsm@gmail.com
3. Να παρευρεθεί και να θέσει το ζήτημα που επιθυμεί στις συνεδριάσεις του ΔΣ οι οποίες είναι όλες ανοικτές για τα μέλη μας.
4. Να παρευρεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις.
Οι συνάδελφοι/σσες που δεν έχουν δώσει ακόμη το προσωπικό τους μέιλ για ενημέρωση, μπορούν να το στείλουν στο syllogosnsm@gmail.com

___________________________________

Σε μια εποχή που ακόμη και η ΔΟΕ έχει σελίδα στο Face Book, οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων δεν αντέχουν να δώσουν βήμα στα μέλη των τοπικών συλλόγων για να εκφέρουν την άποψή τους. Και κυρίως δεν άντεξαν την καταγγελία που αναρτήθηκε στο φόρουμ του Συλλόγου σε βάρος της τακτικής τους. Έτσι πιστεύουν πως θα εμποδίσουν την αλήθεια να φτάσει στους συναδέλφους;

Όπως για παράδειγμα ότι συνηθίζουν να παίρνουν τηλέφωνο τους διευθυντές των σχολείων και να καρφώνουν τους συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων. Πας στο σχολείο σου να κάνεις μάθημα και ξαφνικά σε καλούν σε σύλλογο διδασκόντων για να σε κατσαδιάσει ο διευθυντής που ως συνδικαλιστής είπες ετούτο ή το άλλο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Φαντάσου να είχαν και τη δύναμη να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση... Θα μας έστελναν ακόμη και στα δικαστήρια οι συγκεκριμένες κυρίες. Προς το παρόν ευτυχώς που μόνο το φόρουμ του συλλόγου είχαν τη δύναμη να διαγράψουν. Δυστυχώς διαγράφοντας ταυτόχρονα και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του που υπήρχε στις σελίδες του. Όπως και στο Μεσαίωνα που έκαιγαν στη φωτιά τα αιρετικά βιβλία...

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 78
Registration date : 20/11/2007

http://sxoleio.foruminute.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 09, 2017 2:33 pm

Από το φόρουμ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης. Αυτό που διέγραψε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εν αγνοία ακόμη και των μελών του ΔΣ. Διαγράφοντας μαζί και ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου μας. Όπως τους αποχαιρετισμούς στους συναδέλφους μας. Το Σπύρο Μόσιο... Τη Μάρω Σεβαστού...Παραθέτουμε και το σύνδεσμο της αποθηκευμένης σελίδας. Για όσο ακόμη λειτουργεί...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AJ77x7rMIkpsJ%3Asyllogosepensmyrnis.fforumfree.com%2Ft1713-topic+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

Και ειλικρινά πολλά θα μπορούσα να συγχωρήσω πάνω στη συνδικαλιστική αντιπαράθεση. Αλλά η διαγραφή του φόρουμ του συλλόγου μας δε συγχωρείται με τίποτα.

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 09, 2017 2:59 pmΑπό το φόρουμ του Συλλόγου μας και η φωτογραφία αυτή. Διεγράφη μαζί με ολόκληρο το φόρουμ...  Θύμα της εμπάθειας της Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

Είναι το διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης τη δεκαετία του 1990.

Στη πρώτη σειρά διακρίνονται καθιστοί εξ αριστερών:

Άρτεμις Δρακούλα, Τένια Γερουκάκη και ο διευθυντής μας ο Γιάννης Κοκκάλας. Συνταξιούχοι πλέον και οι τρεις!

Δίπλα τους όρθια είναι η Αγγελικούλα μας, συνοδός μαθήτριας με προβλήματα όρασης, απόφοιτος ΑΠΤ και ειδικά εκπαιδευμένη για τυφλά παιδιά. Ακολουθεί η συνάδελφος Ρόη Πολυχρονιάδου, δασκάλα της ίδιας τάξης. Και δίπλα της η Νατάσσα Νικολακάκη. Επίσης συνταξιούχες πλέον και η Ρόη και η Νατάσσα.

Στην πίσω σειρά και από αριστερά και πάλι:

Η γυμνάστρια του σχολείου μας, Λίτσα Χρήστου, που πλέον υπηρετεί σε άλλο σχολείο της Νέας Σμύρνης. Η Ρένα Γεωργάκη, συνταξιούχος και δίπλα της εγώ. Μετά είναι η Μάρω Σεβαστού που έφυγε για πάντα από κοντά μας το Νοέμβρη του 2013. Τελευταία στη σειρά η Βιολέτα Σέμπρου. Η Βιολέτα κι εγώ παραμένουμε ακόμη στο σχολείο. Και λόγω μνημονίου μας βλέπω να μένουμε για πολύ ακόμη...

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης