ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ Η ΦΡΑΣΗ "ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ"

Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ Η ΦΡΑΣΗ "ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ"

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουν 22, 2017 4:19 pm


Η παραπάνω ανακοίνωση δημοσιεύεται στο site του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Σμύρνης:

http://syllogospensmyrnis.weebly.com/alphanualphakappaomicroniotanuomegasigmaepsiloniotasigma-sigmaupsilonlambdalambdaomicrongammaomicronupsilon-2017.html

Με υπογραφή της Προέδρου και μόνο. Κατά παράβαση του άρθρου 31 του καταστατικού του συλλόγου μας όπου ρητά αναφέρεται ότι ο Γενικός Γραμματέας υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο ΟΛΑ τα έγγραφα! Δεν είναι η πρώτη φορά... Εδώ και καιρό παρατηρείται ένας πρωτοφανής για τα συνδικαλιστικά ήθη συγκεντρωτισμός εξουσιών σε ένα και μόνο πρόσωπο με αποτελέσματα πολύ δυσάρεστα για την όλη λειτουργία του σωματείου.

Εν προκειμένω η ανακοίνωση αυτή ουδέποτε τέθηκε στην έγκριση του ΔΣ. Κι ας λέει το άρθρο 27, παρ. 3,  πως είναι αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου να παρέχει πληροφορίες προς τα μέλη του και να αλληλογραφεί μαζί τους και όχι ο πρόεδρος από μόνος του.

Και το θέμα δεν είναι απλά τυπικό ή και γραφειοκρατικό. Ας δούμε για παράδειγμα όσα αναγράφονται στην παρούσα ανακοίνωση:

1. Πουθενά δεν αναφέρονται πόσοι συνάδελφοι δήλωσαν αποχή στα σχολεία που δεν πραγματοποίησαν την ειδική συνεδρίαση.

2. Στο τέλος του εγγράφου υπάρχει η εξής παραπλανητική πληροφορία:


Σύνολο Εγγεγραμμένων Μελών του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: 248

Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία του εγγράφου, για 120 μόνιμους  εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία που έκαναν συνεδρίαση,  ο απληροφόρητος αναγνώστης υποθέτει αυτόματα ότι στα σχολεία που έκαναν αποχή υπηρετούν οι άλλοι 128 εκπαιδευτικοί! Μόνο που αυτό είναι εντελώς ψευδές.  Γιατί αφενός δεν συμπίπτει ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολεία της Νέας Σμύρνης με τα μέλη του τοπικού Συλλόγου. Πχ ακόμη και στο ΔΣ υπάρχει συνάδελφος που εργάζεται σε σχολείο γειτονικού Δήμου. Έχουμε επίσης αρκετές νηπιαγωγούς που δεν τις αφορούσε η ειδική συνεδρίαση.  Όπως έχουμε και μέλη που εργάζονται στο τοπικό  ΚΕΔΔΥ.  Και βεβαίως αναπληρωτές που ο νόμος τόσο άδικα τους εξαίρεσε από τη διαδικασία.

Άρα λοιπόν θα έπρεπε να αναφερθεί οπωσδήποτε το στοιχείο για τον αριθμό των μόνιμων εκπαιδευτικών που δήλωσαν αποχή και στα σχολεία που δεν έγινε η συνεδρίαση και στο διπλανό κουτάκι πόσοι στα σχολεία αυτά ήθελαν να συνεδριάσουν και ως μειοψηφία στερήθηκαν αυτό το δικαίωμα.  Το δίκαιο ή το άδικο στο συγκεκριμένο σημείο ας το κρίνουν οι συνάδελφοι γιατί αρκετά με τους παριστάνοντες τους νομικούς συμβούλους που γνωμοδοτούσαν για την υποχρεωτικότητα της απαρτίας ενώ το πραγματικό τους ζητούμενο ήταν να φιμώσουν τους διαφωνούντες.  Κι ενώ ο νόμος για την ειδική συνεδρίαση δεν έβαζε τέτοια προϋπόθεση.  

Θα μπορούσαμε ακόμη να επισημάνουμε τον αυθαίρετο συμψηφισμό των λευκών ερωτηματολογίων (11 συνολικά)  με τον αριθμό εκείνων που δήλωσαν αποχή από τη διαδικασία (14 συνάδελφοι). Διότι είναι άλλο πράγμα το απέχω από τη συνεδρίαση και άλλο ρίχνω το ψηφοδέλτιο χωρίς να τσεκάρω καμία απάντηση.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο! Και αφορά τη φράση:

Από τα υπόλοιπα σχολεία (που συντάχθηκαν με το Υπουργείο )

Είναι μια φράση που προσβάλλει βαθύτατα τους συναδέλφους.

Διότι τι θα πει "συντάχθηκαν με το υπουργείο";  Είχαμε να διαλέξουμε   ανάμεσα σε υπουργείο και ΔΟΕ ή ανάμεσα στο θέλω να έχω γνώμη για τον αυριανό διευθυντή του σχολείου μου και στο αρνούμαι να πάρω μέρος στη διαδικασία έκφρασης γνώμης;

Φαίνεται όμως πως για κάποιους άλλους αυτό ακριβώς συνέβαινε. Δεν τους ένοιαζε καθόλου η ουσία της όλης διαδικασίας.  Μοναδική τους επιδίωξη η αντιπαράθεση με το υπουργείο.  

Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους πως ουδέποτε κατέθεσαν άλλη πρόταση για το πώς θέλουν να επιλέγονται οι διευθυντές. Έμειναν μόνο στο καταγγέλλω το νόμο και το υπουργείο και κατ' επέκταση την κυβέρνηση.  Ένα πολιτικάντικο παιχνίδι με μικρομματικά οφέλη. Στην πλάτη των εκπαιδευτικών.  Που τους θεώρησαν άβουλα όντα και υπάκουα πιόνια στη σκακιέρα τους. Γι' αυτό και οι βαριές αυτές εκφράσεις για όσους δεν υπάκουσαν στις εντολές άνωθεν. Την προσβολή πως συντάχθηκαν με το υπουργείο!

Και δεν ήταν απλά μια φράση. Μεθοδευμένα καλλιέργησαν κλίμα διχασμού. Απόδειξη πως αρνήθηκαν να γίνει Γενική Συνέλευση με θέμα τη λήψη απόφασης από την ίδια τη βάση του Συλλόγου για το τι θα κάνουμε στην ειδική συνεδρίαση. Με το έτσι θέλω αντέστρεψαν την πρότασή μας και επέβαλαν Γενική Συνέλευση με θέμα την υπάκουη υλοποίηση της απόφασης της ΔΟΕ. Παραμονή της ειδικής συνεδρίασης. 19 Ιούνη. Παρόντες από τα 248 εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου; Μόνο 10. Και σε ποσοστό; 4%!!!   Κατά τα άλλα έβαζαν και θέμα απαρτίας για τις ειδικές συνεδριάσεις για 50%+1...


Τον διχασμό τον βιώσαμε έντονα και την επόμενη μέρα. Όταν είδαν πως ηττήθηκε η παράλογη πρόταση για αποχή. Και σε 6 από τα 10 δημοτικά της περιοχής μας έγιναν οι συνεδριάσεις και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων.  Άτομα του ψηφοδελτίου τους προκαλούσαν έντονα τους άλλους εκπαιδευτικούς που δεν υπάκουσαν, παριστάνοντας τους υπερεπαναστάτες. Θλίψη και κατάντια. Αλλά και ευθύνες σ' αυτούς που καθοδηγούν συναδέλφους να στρέφονται ενάντια  σε συναδέλφους...  

Υπομονή ως το Σεπτέμβρη. Ήδη από τη μεριά μας έχουν αρχίσει οι διεργασίες για να βάλουμε οριστικά στη γωνία τους πρωταίτιους, αυτούς που λόγω κομματικών συμφερόντων πυροδοτούν τις εμφύλιες συγκρούσεις. Και να ανακτήσει ο Σύλλογός μας την ενότητα για την οποία κάποτε καμαρώναμε. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Στην άλλη άποψη, στην άλλη πολιτική ή κομματική ταυτότητα.  Αλλά με την κοινή πεποίθηση πως τα προβλήματά μας τότε μόνο θα λυθούν όταν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας.

Ως τότε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και ας κοιτάξουν όσοι ψάχνουν για καβγά να ηρεμήσουν. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε.


________________________________________________________

ΥΓ  Ας δώσουμε και την ψυχολογική ερμηνεία αυτής της τόσο προσβλητικής φράσης για "σύνταξη με το υπουργείο".  Ένας καθρέφτης χρειάζεται και μόνο. Για να αναρωτηθούν αυτοί που την είπαν με ποιον συντάχθηκαν οι ίδιοι...  Αλλά και σε ποιον ανήκει τελικά η ΔΟΕ.  Ειδικά όταν η πλειοψηφία του κλάδου σε πανελλαδικό επίπεδο δεν πειθάρχησε στην εντολή των 11 του σημερινού ΔΣ της Ομοσπονδίας. Ερώτημα που ελπίζουμε να απαντηθεί και στην 86η Γενική Συνέλευση του κλάδου που αρχίζει αύριο το πρωί στο ξενοδοχείο Novotel, Μιχαήλ Βόδα και Λιοσίων στην πλατεία Βάθης.


ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης