ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ: Οι συνάδελφοι δεν υπάκουσαν στην άνωθεν εντολή για αποχή! (αναλυτικά στοιχεία)

Πήγαινε κάτω

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ: Οι συνάδελφοι δεν υπάκουσαν στην άνωθεν εντολή για αποχή! (αναλυτικά στοιχεία)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουν 22, 2017 1:46 am


ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ...ΞΕΨΑΡΩΣΑΝ


Είναι πλέον γεγονός  για τα δημοτικά σχολεία της Νέας Σμύρνης ότι στο κενό έπεσε  η εντολή άνωθεν για αποχή! 

Τόσο από το 11μελές ΔΣ της ΔΟΕ όσο και από την πλειοψηφούσα παράταξη στο τοπικό ΔΣ - την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, προσκείμενη στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Ακόμη και από την ΑΔΕΔΥ! 


Οι συνάδελφοι τους έγραψαν όλους  στα παλιά τους τα παπούτσια! Όλους όσους θέλησαν να τους φιμώσουν! Και  με πλειοψηφία μεγαλύτερη του 50%+1 (για να μη βρίσκουν να λένε τις βλακειούλες τους οι διάφοροι) πραγματοποίησαν την ειδική συνεδρίαση και εξέφρασαν τη γνώμη τους για τους υποψήφιους διευθυντές. Σε μερικές περιπτώσεις θετική και σε άλλες αρνητική. Δεν έχει καμία σημασία αυτό. Μόνο το δικαίωμα να εκφέρεις γνώμη για όποιον θέλει να γίνει στέλεχος εκπαίδευσης μας ενδιαφέρει. 

Δικαίωμα που ο κλάδος μας εδώ και δεκαετίες διεκδικούσε μέσα από το οργανωμένο πλαίσιο θέσεων για την αξιολόγηση. Την αληθινή, τη  δημοκρατική αξιολόγηση εκ των κάτω και από συλλογικά όργανα. Με αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση του  εκπαιδευτικού συστήματος.  Και  όχι το κακέκτυπο του επιθεωρητισμού. Και πριν φτάσουμε στο άλλο άκρο της άποψης των μπαχαλάκηδων για άρνηση οποιασδήποτε αξιολόγησης και επιβολή καθεστώτος ασυδοσίας. Άποψη που στις μέρες μας συνταίριαξε με τα πολιτικάντικα κίνητρα παρατάξεων οι οποίες στο παρελθόν υποστήριζαν ακόμη και τον επιθεωρητισμό. Κύλησε που λεν  ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι...  Αριστεροί από τη μια και Πασοκοδεξιοί από την άλλη.  Και σε αγαστή συνεργασία οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται σήμερα στο ΔΣ της ΔΟΕ βγήκαν και διατάζανε να κάνουμε αποχή!!! 

Δίχως η βάση του κλάδου να ερωτηθεί! Και με τον εκφοβισμό πως αν πάρουμε μέρος στην ειδική συνεδρίαση ανοίγουμε το δρόμο και για τη δική μας αξιολόγηση!  Ψέμα τεράστιο που δε στέκει για κανένα λογικό άνθρωπο 

Παρακάτω προσπάθησαν να καλλιεργήσουν και ενοχές με το επιχείρημα πως αφού οι αναπληρωτές εξαιρούνται είναι αντισυναδελφικό να πάρουν μέρος οι μόνιμοι. Το γνωστό παραμυθάκι της αλεπούς που έκοψε την ουρά της. 

Ή και να απογοητεύσουν για το όποιο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αφού δεν υποχρεώνεται το ΠΥΣΠΕ να το αποδεχθεί. 

Το είπαμε από την αρχή και θα το πούμε και τώρα που τελείωσε η διαδικασία. Ο νέος νόμος δεν ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε. Προτιμούσαμε τον προηγούμενο νόμο και τον τρόπο που ψηφίσαμε το 2015. Ας όψονται όμως όσοι προσέφυγαν στο ΣτΕ και τον ακύρωσαν. 

Άλλο όμως αυτό και άλλο να τους επιτρέψουμε να μας φιμώσουν τελείως! Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως οι ίδιοι κινούσαν και τώρα τα νήματα για την επιβολή της αποχής! Με μόνο σκοπό να μας κλείσουν οριστικά το στόμα. Να μην έχει λόγο η βάση στην επιλογή διευθυντών. Ούτε οι αναπληρωτές αλλά ούτε και οι μόνιμοι.  Ούτε αποφασιστικό λόγο μα ούτε γνωμοδοτικό, μούγκα στη στρούγκα και αγγλιστί "Silence of the Lambs".  Πόσο αφελής να είναι κάποιος για να μην το αντιλαμβάνεται; 

Από την αρχή λοιπόν και βλέποντας τον παραλογισμό ζήτησα ως μέλος ΔΣ στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης να κάνουμε Γενική Συνέλευση. Στην τακτική συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου 2017. Και να αποφασίσουν οι συνάδελφοι δημοκρατικά κι ωραία τι θέλουν να κάνουμε. 

Η πρόταση απορρίφθηκε από την Πρόεδρο. Με τις 5 έδρες της δικής της παράταξης έναντι 2 της δικής μας. Προσκείμενη στις Παρεμβάσεις η δική τους παράταξη, στην ΕΡΑ εμείς. 

Τελείως μάλιστα προκλητικά πήραν απόφαση για άλλου τύπου Γενική Συνέλευση. Με θέμα να εφαρμόσει πιστά την εντολή της ΔΟΕ! 

Τόση δημοκρατία...  Οι επάνω αποφασίζουν και οι κάτω με το στόμα κλειστό εκτελούν! 

Στη συνέχεια επιδόθηκαν σε επισκέψεις στα σχολεία χωρίς καμία ενημέρωση του ΔΣ. Πιέζοντας τους συναδέλφους να κάνουν αποχή. 

Ακολούθησε και η χαρτούρα. Για την αξιολόγηση που έρχεται και τον χαρακτηριστικό τίτλο: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΞΑΝΑ ANTE PORTAS!!!

Αποκαλώντας αξιολογόχαρτα τα ερωτηματολόγια που θα συμπληρώναμε και βάζοντας και θέμα απαρτίας: ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των «μονίμων συνυπηρετούντων», απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών (50+1), όπως προβλέπεται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (αρθρ. 14).  Εαν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε μπορούν να συμπληρωθούν φύλλα αποτίμησης.


Στόχος τους; Να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τη σιωπή σε όλους! 

Όμως τι κρίμα! Την έλλειψη απαρτίας που ονειρεύονταν για τις συνεδριάσεις στα σχολεία τους την πρόσφεραν απλόχερα οι συνάδελφοι τη μέρα της Γενικής Συνέλευσης. Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, στο 7ο δημοτικό.  Από τα 248 μέλη του συλλόγου μόλις 10 άτομα. 5 συνάδελφοι και 5 από το διοικητικό.  Να γιατί δεν την ήθελαν εξαρχής τη συνέλευση... Γιατί ήξεραν πως οι ανερμάτιστες θεωρίες τους δεν έχουν κανένα έρεισμα στη μεγάλη πλειοψηφία του συλλόγου. 

Το τελικό χαστούκι ήρθε την επόμενη μέρα. Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017.  Μόλις 4 σχολεία δήλωσαν πως δε συνεδρίασαν λόγω αποχής. Στο ένα μάλιστα το συζητάγανε για ώρα να κάνουν να μην κάνουν. 

Όσο για τα άλλα δεν υπήρξε κανένα θέμα απαρτίας. Η αποχή κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν έφτασε σε καμία περίπτωση το 50%. 

Ιδού τα αναλυτικά αποτελέσματα: 
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ
 ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
20/6/2017
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΠΟΧΗ
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΠΟΧΗ
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΠΟΧΗ
12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΠΟΧΗ
Όσο για τα άλλα αποτελέσματα, τα θετικά ή αρνητικά για κάθε υποψήφιο, δεν έχουν καμιά σημασία. Και όπως και το 2015 κάποιοι αισθάνθηκαν αποδεκτοί από τους συναδέλφους και το χάρηκαν και κάποιοι πικράθηκαν. Μπορεί δίκαια μπορεί και άδικα. Τι να κάνουμε; Για να μπορεί κάποιος να διοικεί μια σχολική μονάδα θα πρέπει να διαθέτει την αποδοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου.  Αλλιώς, όσες άλλες ικανότητες και αν διαθέτει, είναι καταδικασμένος να αποτύχει. 


Το ίδιο ισχύει και για τους ηγέτες του συνδικαλισμού... 

Αλλά πρέπει να διαθέτει κανείς και στοιχειώδη ευθιξία. Αλλιώς τον φτύνουν και αυτός νομίζει ότι ψιχαλίζει... 


Και το χειρότερο; Επειδή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι, το τραγικό αποτέλεσμα για όλους. Είτε για το σχολείο με τον λάθος διευθυντή είτε για το συνδικάτο με τη λάθος συνδικαλιστική ηγεσία.  Εκείνο το Greece  way της γελοιογραφίας μας...  

Το ζήσαμε και αυτό σήμερα στα σχολεία μας. Από εκείνους που δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι ηττήθηκε ο παραλογισμός τους. 

Ποιος όμως φταίει για το διχασμό αυτό; Ποιος τον παρακίνησε; 

Εκείνοι που επέλεξαν αντί για απόφαση από τα κάτω και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις,  να μας καπελώσουν ακόμη μια φορά! 


Θα το καταλάβουν άραγε το λάθος τους έστω και εκ των υστέρων;

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης