ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Πήγαινε κάτω

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 18, 2017 3:59 pmΈχουν κυριολεκτικά σκυλιάσει τα απανταχού λαμόγια για να σταματήσουν την ειδική συνεδρίαση της Τρίτης, 20 Ιουνίου 2017, και κατά την οποία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του κάθε δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου θα γνωμοδοτήσουν για τους συναδέλφους τους συνυπηρετούντες υποψήφιους διευθυντές.

Το πρώτο ψέμα είναι πως η διαδικασία αυτή συνδέεται με την επάρατη αξιολόγηση - χειραγώγηση που οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική μας πλειοψηφία καταδικάζουμε και δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσουμε να εφαρμοστεί. Οι νόμοι για την αξιολόγηση αυτή έχουν μπει στο ψυγείο και ουδεμία περίπτωση υπάρχει με την παρούσα κυβέρνηση να βγουν από κει και να εφαρμοστούν. Αν πέσει η κυβέρνηση και έρθει άλλο κόμμα στην εξουσία, έτσι κι αλλιώς το πρώτο που θα κάνει είναι να αλλάξει διευθυντές στα σχολεία. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.


Ψέμα δεύτερο: Ο νόμος που ψηφίστηκε για αξιολόγηση στο δημόσιο εξαιρεί ρητά και κατηγορηματικά τους εκπαιδευτικούς. Επομένως ουδεμία σχέση έχουν και οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για αποχή από την αξιολόγηση στο δημόσιο με τη συνεδρίαση της Τρίτης. Αντίθετα η όλη διαδικασία επιλογής στελεχών στην εκπαίδευση συνδέεται με τις θέσεις του κλάδου μας εδώ και δεκαετίες για τον κυρίαρχο ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων κάτι που επιμελώς κρύβουν τα λαμόγια από τους συναδέλφους. Και συγκεκριμένα πως λέμε όχι στην ατομική αξιολόγηση άνωθεν των εκπαιδευτικών και από μονοπρόσωπα όργανα, λέμε όμως ναι στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου από τους Συλλόγους Διδασκόντων και ναι στην αξιολόγηση των υποψηφίων Στελεχών Εκπαίδευσης με πρωταγωνιστή κι εδώ το Σύλλογο Διδασκόντων.

Στα παραπάνω ψέματα ήρθε τώρα να προστεθεί και η παραπληροφόρηση που διακινούν οι Παρεμβάσεις θέτοντας θέμα απαρτίας για την ειδική συνεδρίαση σε περίπτωση που δεν πάρουν μέρος το 50+1 % των μονίμων εκπαιδευτικών του σχολείου. Ιδού τι έγραψε σε ανακοίνωση ένα από τα στελέχη τους και μάλιστα καπηλευόμενο τη θέση προέδρου στο Σύλλογο Νέας Σμύρνης εξέδωσε την ανακοίνωση με τη σφραγίδα του Συλλόγου αλλά χωρίς έγκριση από το ΔΣ:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των «μονίμων συνυπηρετούντων», απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών (50+1), όπως προβλέπεται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (αρθρ. 14). Εαν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε μπορούν να συμπληρωθούν φύλλα αποτίμησης.

Ας δούμε όμως τι πραγματικά λέει η διάταξη του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας που επικαλούνται. Και που σημειωτέον αφορά συλλογικά διοικητικά όργανα και όχι γνωμοδοτικά:

1. Το συλλογικό όργανο συνεδριάζει νομίμως όταν στη σύνθεσή του μετέχουν, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη, περισσότερα από τα μισά των διορισμένων τακτικών μελών (απαρτία) . Η απαρτία πρέπει να υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Αν, κατά την πρώτη συνεδρίαση, διαπιστωθεί έλλειψη απαρτίας, το όργανο καλείται εκ νέου σε συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται το νωρίτερο σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες, στον ίδιο τόπο και με την ίδια ημερήσια διάταξη. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, υπάρχει απαρτία αν μετέχουν στη σύνθεση τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη που παριστούν τουλάχιστον το ένα τρίτο (1/3) του συνόλου των διορισμένων τακτικών μελών του και εν πάση περιπτώσει όχι λιγότερα των τριών (3) τακτικών ή αναπληρωματικών μελών. Στα τριμελή συλλογικά όργανα, για την ύπαρξη απαρτίας, απαιτείται η παρουσία και των τριών (3) τακτικών ή αναπληρωματικών μελών.

ΠΗΓΗ:
http://www.ministryofjustice.gr/site/kodikes/%CE%95%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF/%CE%9A%CE%A9%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%94%CE%99%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3/tabid/251/language/el-GR/Default.aspx


Επομένως σε όσα σχολεία δεν υπάρξει απαρτία την Τρίτη, με βάση αυτό τον Κώδικα, θα πρέπει να ξαναγίνει συνεδρίαση... Πιθανόν την Τετάρτη, 21 Ιουνίου. Και στη δεύτερη συνεδρίαση η απαρτία υπάρχει ακόμη και με το 1/3 των μελών. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας. Μη μου πείτε ότι υπάρχει συνδικαλιστής που δεν το γνωρίζει; Το ερώτημα είναι γιατί βγαίνει και παραπληροφορεί εν ψυχρώ τους συναδέλφους. Και τι έχει να κερδίσει αν φιμώσει τους συναδέλφους της βάσης και το μπαλάκι της επιλογής πάει αποκλειστικά στο ΠΥΣΠΕ, στους διορισμένους και στους αιρετούς... Γιατί τέτοια τρέλα να μην πουν τη γνώμη τους οι ίδιοι οι άνθρωποι που θα έχουν τον όποιο υποψήφιο αυριανό διευθυντή στο σχολείο τους;

Αυτά για ενημέρωση των συναδέλφων που όσο φτάνει η Τρίτη τους έχουν τρελάνει με τις απειλές, τους εκβιασμούς και τα ψέματα. Και για να μην βρουν τον μπελά τους οι προεδρεύοντες στις επιτροπές. Καλό βέβαια είναι το Υπουργείο να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο το συντομότερο δυνατό και να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ισχύει.

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 18, 2017 4:14 pm

Παραθέτω και τη σοφή απάντηση κάποιου συναδέλφου στο παραπάνω ζήτημα, υιοθετώντας πλήρως την πρότασή του για συμμετοχή και των αναπληρωτών:

Το σώμα των μονίμων δεν είναι συλλογικό όργανο με τη νομική έννοια του όρου, άρα δεν εμπίπτει στις διατάξεις του 2690/99 περί συλλογικών οργάνων, α) διότι δεν υπάρχει απόφαση συγκρότησής του β) διότι δεν έχει την κλασική σύνθεση: Πρόεδρο, Γραμματέα, μέλη γ) διότι ο νόμος το ορίζει ως σώμα κι όχι ως όργανο δ) διότι έχει ad hoc σύνθεση.
Επομένως, όσοι επικαλούνται νομικίστικα επιχειρήματα για πολιτικά ζητήματα, είναι και εκτός νόμου και έκθετοι πολιτικά.Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει θέμα 50%+1, απλώς οι συμμετέχοντες έχουν τη βαρύτητα του αριθμού συμμετοχής τους.
Με την ευκαιρία εγώ θα πρότεινα κάτι πιο προωθημένο από την πρόβλεψη του νόμου, αυτό που θα περίμενα δηλ. από το συνδικάτο μου ή την παράταξή μου: τη συμμετοχή του συνόλου των εκπαιδευτικών μόνιμων κι αναπληρωτών, με φύλλα αποτίμησης ακόμα κι ως συνοδευτικά στοιχεία του "επίσημου" πρακτικού των μονίμων κι όχι την πλήρη αποχή με δικολαβίστικες πρακτικές και αντιφατικές πολιτικές επιλογές, π.χ. το 2015 ψήφισα, αλλά τότε δεν....αξιολογούσα(!!!) ή απέχω, αλλά αν έχω καταγγελία σε βάρος υποψηφίου, αξιολογώ κανονικά και βάζω 2 ή 3, δηλ. κάνω πράξη την πιο αισχρή αξιολόγηση με αποφάσεις τύπου...λαϊκού δικαστηρίου.

Να συμπληρώσω ότι τα περί καταγγελίας προτάθηκαν και στο δικό μου σύλλογο από συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων. Αν, λένε, έχετε πρόβλημα με κάποιον υποψήφιο διευθυντή, να του κάνετε καταγγελία στο σύλλογο και ο αιρετός μας θα φροντίσει να του βάλει ανάλογη βαθμολογία στη συνέντευξη στο ΠΥΣΠΕ!!! Τα ίδια δηλαδή που έκαναν οι αιρετοί τους και στις κρίσεις διευθυντών το 2011!!! με αποτέλεσμα να τους ασκηθούν μηνύσεις και να σέρνονται στα δικαστήρια για χρόνια.

Να φαγωθούμε δηλαδή μεταξύ μας. Για μια καρέκλα!!!

Άσπρισα και γέρασα και παρά τα 32 χρόνια υπηρεσίας μου και τα όποια μόρια από σπουδές ουδέποτε θέλησα να κάνω αίτηση για διευθύντρια σχολείου. Τα σιχαίνομαι και με αρρωσταίνουν όλα αυτά. Που κατά βάθος γίνονται για το ψωροεπίδομα θέσης διευθυντή και την απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα, τη νόμιμη και την άλλη την παράνομη που κάνουν αρκετοί. Από ανθρώπους που ποτέ τους δεν αγάπησαν την αίθουσα διδασκαλίας. Εκτός ολίγων που πραγματικά θέλουν να δώσουν την ψυχή τους και από τη θέση του διευθυντή. Να γιατί επιμένω και θα επιμένω ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων πρέπει να παίρνει αυτή την απόφαση. Να διαλέγει το συντονιστή του! Κι όχι να μας επιβάλουν άνωθεν τον αρεστό στο τάδε κόμμα και στον τάδε παράγοντα...ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Ιουν 19, 2017 4:19 pm

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 50% + 1 ΣΤΗ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (δεν είναι συλλογικό διοικητικό όργανο)

Πανικόβλητοι όσοι έχουν συμφέροντα να κρατάνε τους εκπαιδευτικούς φιμωμένους και τις αποφάσεις να τις παίρνουν τα ολιγομελή ανώτερα συμβούλια, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σταματήσουν την αυριανή συνεδρίαση. Έβγαλαν και ανακοίνωση που λέει ότι αν δεν υπάρχει πλειοψηφία δεν μπορεί να συνεδριάσει η επιτροπή. Ψεύδονται ασύστολα. Όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια ας τηλεφωνήσει στα αρμόδια τμήματα του υπουργείου. Ακόμη και ένας αν θέλει να συμπληρώσει το φύλλο αποτίμησης, έχει δικαίωμα να το κάνει!!! Και αν κάποιος θεωρεί ότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό, θα του θυμίσω ότι στο πρακτικό προς το ΠΥΣΠΕ ή το ΠΥΣΔΕ θα αναφέρονται πόσοι πήραν μέρος, πόσοι απουσίασαν, πόσοι έκαναν αποχή. Οπότε και ανάλογα θα ληφθεί υπόψη το όποιο αποτέλεσμα. Όπως και επιβάλλει η δημοκρατία. Η δημοκρατία που ας το καταλάβουν όλοι καλά δεν έχει καμία σχέση με τη φίμωση των αντίθετων φωνών.

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Ιουν 19, 2017 10:43 pm

Και για να μη λέτε ότι τα λέμε μόνο εμείς:

https://fresh-education.blogspot.gr/2017/06/blog-post_931.html

Διευκρινίσεις από Δ/νση ΠΕ :Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.


Από ενημερώσεις Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, που προωθούν αιρετοί για να βοηθήσουν την ήδη περιπλεγμένη κατάσταση για την αυριανή μέρα, ενημερωνόμαστε ότι:

Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.

(ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΙΑΣ : Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία έκφρασης γνώμης του συλλόγου διδασκόντων για τους υποψηφίους διευθυντές) Αγραπίδης Γ. Αντώνης

Επίσης απο την ίδια ενημέρωση:
https://web.facebook.com/antonisgagrapidis?fref=nf

2) Οι υποψήφιοι Διευθυντές δε συμμετέχουν καθόλου στην ειδική συνεδρίαση, ούτε για να εκφράσουν γνώμη για άλλον υποψήφιο από το ίδιο σχολείο.

3) Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.

4) Οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν κώλυμα (π.χ. λόγω συγγένειας) θα παραδώσουν υπεύθυνη δήλωση (π.χ. ότι είναι συγγενείς β΄ βαθμού με τον τάδε υποψήφιο) στον πρόεδρο κατά την έναρξη της συνεδρίασης και θα αποχωρήσουν.

5) Σε περίπτωση που κάποιος ορισμένος στον πίνακα ως πρόεδρος δηλώσει κώλυμα συμμετοχής (π.χ. γιατί είναι συγγενής με κάποιον υποψήφιο) ορίζεται αυτοδίκαια ως πρόεδρος, ο επόμενος αρχαιότερος, σύμφωνα με την ημερομηνία του ΦΕΚ διορισμού. Για το λόγο αυτό οι πίνακες που σας έχουν αποσταλεί είναι κατά ημερομηνία αρχαιότητας σύμφωνα με το ΦΕΚ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο νέος πρόεδρος δηλώνει την αιτία αποχώρησης του ορισμένου από τη Δ/νση προέδρου και ότι αναλαμβάνει ο ίδιος λόγω αρχαιότητας. Σε περιπτώσεις που οι επόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν την ίδια ημερομηνία στο ΦΕΚ διορισμού θα πρέπει να γίνει επιτόπου κλήρωση στο σχολείο για να οριστεί ο πρόεδρος.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ( μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ) για την ειδική συνεδρίαση του Σ.Δ ανέφερε ότι:


Σε κάθε περίπτωση, για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών. Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε συμπληρώνονται φύλλα αποτίμησης.

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης