Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Πήγαινε κάτω

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Ιουν 12, 2017 8:08 pm

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Νέα Σμύρνη, 12/6/2017


Θέμα: Σχέδιο  ανακοίνωσης του ΔΣ με τίτλο " Η αξιολόγηση ξανά ante  portas! Δεν μετατρέπουμε τον Σύλλογο Διδασκόντων σε όργανο αξιολόγησης!"

Κυρία Πρόεδρε,

Διάβασα το σχέδιο ανακοίνωσης που μας στείλατε και όπως εξυπακούεται από όσα υποστήριξα δια ζώσης και στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας, στις 6/6/2017,  σ' αυτό το έγγραφο απαντώ με κάθετο ΟΧΙ. Η δική μου πρόταση που απορρίψατε ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ήταν και είναι να πάρει απόφαση η βάση του συλλόγου μέσω Γενικής Συνέλευσης. Πιστή πάντα στο αίτημα για άμεση δημοκρατία  και όχι επιβολή της άποψης των λίγων μέσα από το τέχνασμα των αντιπροσώπων. Δε λέω για τα μικρά και καθημερινά ζητήματα αλλά για τα σημαντικά όπως και το συγκεκριμένο περί αξιολόγησης που κάθε εκπαιδευτικό τον ενδιαφέρει τι θα γίνει.

Η δημοκρατία επίσης επιβάλλει να παραθέσετε στο έγγραφο που θα στείλετε και τις αντιρρήσεις της μειοψηφίας του συλλόγου, των δύο εκπροσώπων της ΕΡΑ. Αντιρρήσεις που στηρίζονται σε ειλημμένες εδώ και χρόνια αποφάσεις του κλάδου μέσω Γενικών Συνελεύσεων και επιστημονικών εκπαιδευτικών  συνεδρίων της ΔΟΕ (αυτά τα συνέδρια που η παράταξή σας τα θεωρεί συνδικαλιστικό τουρισμό και προτείνει να μη στέλνουμε αντιπροσώπους του συλλόγου μας) για αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης από το σύλλογο διδασκόντων.

Ειδικά από το εκπαιδευτικό συνέδριο της ΔΟΕ στη Χίο, το 1998, με θέμα την αξιολόγηση, σας στέλνω με συνημμένο  την απάντηση του βασικού εισηγητή, καθηγητή  Σήφη Μπουζάκη, σε όσους κάνουν σημαία τους την παντελή έλλειψη αξιολόγησης καθώς και απόσπασμα της ομιλίας του παλιού προέδρου της ΔΟΕ, Φάνη Τουλούπη, στο ίδιο συνέδριο,  μαζί με τις ανάλογες σελίδες από τις θέσεις της ΔΟΕ για την αξιολόγηση. Θέσεις που σημειωτέον δεν έχουν καταργηθεί μέχρι σήμερα και κανένα διοικητικό συμβούλιο δε νομιμοποιείται να τις καταπατά. Ούτε της ΔΟΕ, ούτε και του τοπικού μας συλλόγου.  Εκτός αν γίνει Γενική Συνέλευση και τα ίδια τα μέλη του συλλόγου μας πάρουν απόφαση πως αυτές οι θέσεις δεν τους εκφράζουν.

Τέλος σας κοινοποιώ την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΑ για το θέμα της συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικής ευθύνης και η οποία θα είναι η δική μας εισήγηση στην έκτακτη ΓΣ που συγκαλέσατε για τις 19 Ιούνη επιχειρώντας την  αυθαίρετη επιβολή  της απόφασης των άνωθεν για αποχή  στη βάση του κλάδου.


Καλό σας βράδυ.

Το μέλος του ΔΣ

Μαρία ΛαμπρίδουΗ ανακοίνωση της ΕΡΑ είναι δημοσιευμένη στο φόρουμ: http://sxoleio.foruminute.com/t114-topic#546

Το πλήρες κείμενο των θέσεων του κλάδου για την αξιολόγηση είναι δημοσιευμένες εδώ:  http://sxoleio.foruminute.com/t111-topic

Η άποψη του Μπουζάκη:Απόσπασμα από την ομιλία του Τουλούπη:

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Ιουν 12, 2017 8:08 pmΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΛΟΥΠΗ

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης