ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 03, 2017 5:03 pmΕκλογή νέων διευθυντών και δημοκρατική λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων

Με αφορμή συζητήσεις που έχουν γίνει σε σχολεία του Συλλόγου μας μετά την εκλογή των νέων διευθυντών και ουσιαστικά θέτουν σε αμφισβήτηση το δικαίωμα των συναδέλφων να εκφράζουν άποψη ή να ψηφίζουν ελεύθερα στις διαδικασίες το ΔΣ του Συλλόγου δηλώνει τα εξής:

Αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα των συναδέλφων να εκφράζουν άποψη για τη διοίκηση του σχολείου τους . Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι κολίγοι ούτε υπηρέτες κανενός, είναι εργαζόμενοι με κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα αυτά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα απεμπολήσουμε.

Οι εκπαιδευτικοί στη διαδικασία εκλογής διευθυντών είχαν το δικαίωμα θετικής ψήφου, λευκής ψήφου, άκυρου ή αποχής. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να επιχειρεί κανείς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, να στραφεί ενάντια σε συναδέλφους λόγω των επιλογών τους.

Όποιος-α συνάδελφος θεωρεί ότι οι συνάδελφοι, στα πλαίσια της διαδικασίας εκλογής διευθυντών, δεν είχαν δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους ή δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν λευκό ή να απέχουν, καλό θα είναι να εκφράσει αυτή την άποψη δημόσια.

Καλούμε τους συναδέλφους, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν αυταρχικές, ρεβανσιστικές ή αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, έμμεσες ή άμεσες απειλές, να ενημερώνουν αμέσως το ΔΣ του Συλλόγου. Είναι αυτονόητο ότι το ΔΣ του Συλλόγου θα ανταποκριθεί άμεσα και θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες καθώς η διαφύλαξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων των μελών μας, αποτελεί βασικό μας μέλημα.

Όλοι οι προβληματισμοί που εκφράσαμε παραπάνω επιβεβαιώνουν τη βασική θέση του Συλλόγου μας που ψηφίστηκε και στην τελευταία ΓΣ. Η θέση αυτή θέτει ευθέως ζήτημα ριζικής αλλαγής του ρόλου των στελεχών εκπαίδευσης και αποτελεί τη μοναδική αποτελεσματική διέξοδο για τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου και την κατοχύρωση της παιδαγωγικής ελευθερίας καθώς προτάσσει το ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας, τον ανώτερο και αποφασιστικό ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων και προβάλλει την άποψη για διευθυντή/συντονιστή, αιρετό και ανακλητό συνάδελφο που θα έχει διδακτικά καθήκοντα και τις ίδιες μισθολογικές απολαβές με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και ανώτατο όριο θητείας.


Δεν είναι δικά μας λόγια αυτά. Είναι ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθήνας:

http://www.a-athinon.gr/?p=5573

Δυο χρόνια πριν. Στις 19/6/2015

Ένα σύλλογο που οι Παρεμβάσεις είχαν τότε, το 2015, τις 4 έδρες από τις 7 του ΔΣ.


Θέλουμε να πιστεύουμε πως δε θα κάνει τούμπα και ο Σύλλογος αυτός μαζί με τις υπόλοιπες Παρεμβάσεις.

Και θα συνεχίσει να υποστηρίζει το αυτονόητο δικαίωμα των συναδέλφων να εκφράζουν άποψη για τη διοίκηση του σχολείου τους!

Προσωπικά στηρίζω και τη θέση τους για διευθυντή/συντονιστή, αιρετό και ανακλητό συνάδελφο που θα έχει διδακτικά καθήκοντα και τις ίδιες μισθολογικές απολαβές με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και ανώτατο όριο θητείας.

Έτσι! Και χωρίς μοριοδότηση!

Με διευρυμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.

Με γραμματειακή υποστήριξη από διοικητικό υπάλληλο ή με υπάλληλο γενικών καθηκόντων όπως αυτούς που προσέλαβε ο Δήμος Νέας Σμύρνης λίγο καιρό πριν.

Και το Διευθυντή να κάνει τη πραγματική δουλειά ενός συντονιστή και όχι του παιδιού για όλες τις δουλειές.
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 03, 2017 6:30 pm

Όποιος ψάχνει όλο και κάτι βρίσκει...

Από την πλειοψηφούσα παράταξη στον Α΄ Σύλλογο Αθήνας

Τρίτη, 23 Μάιος, 2017

Εκπαιδευτική Παρέμβαση (Α΄ Συλλόγου Αθηνών): Για την επιλογή διευθυντών και την απόφαση του ΣτΕ - Λευκή πετσέτα;

http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/ekpaideytiki-paremvasi-syllogoy-athinon-gia-tin-epilogi-dieythynton-kai-tin


Λέει πολλά η ανακοίνωση. Και σε πολλά συμφωνώ. Όμως το παρακάτω θέλει προσοχή:

Αν αφεντικό του σχολείου είναι ο/η διεθυντής/ντρια, τότε, επιλέγεται από την εκπαιδευτική ιεραρχία και το κομματικό σύστημα. Αν το αφεντικό του σχολείου είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων, τότε ο συντονιστής/διευθυντής, άντρας ή γυναίκα, εκλέγεται από το Σύλλογο διδασκόντων. Αυτό το μοντέλο δημοκρατικής/συλλογικής διοίκησης, δεν αντιστοιχεί στο μνημονιακό σχολείο της αξιολόγησης και της αγοράς αλλά στο ελεύθερο δημοκρατικό δημόσιο δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας.

Κολπάκι μου μυρίζει. Για να τουμπάρουν την παλιά τους θέση... και να κηρύξουν ακατάλληλο το σύλλογο διδασκόντων να εκλέξει το διευθυντή...

Ποιο βαθύ κράτος; Εδώ θα μας τρελάνουν όλοι για τον πραγματικό ρόλο που παίζουν. Και τι αληθινά επιδιώκουν...ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης