Η ΤΟΥΜΠΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Πήγαινε κάτω

Η ΤΟΥΜΠΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 03, 2017 12:18 am

Και ξαφνικά οι Παρεμβάσεις ανακάλυψαν πως ο σύλλογος διδασκόντων δεν έχει δικαίωμα να επιλέγει το διευθυντή του! Είναι λέει αξιολόγηση και πρέπει να κάνουμε αποχή από τη διαδικασία!

Ας δούμε όμως τι έλεγαν παλιότερα για το θέμα οι συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων για το ρόλο των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ:

Είχαμε αποφασίσει ότι δε συμμετέχουμε στις διαδικασίες αξιολόγησης και δε θα τις νομιμοποιήσουμε συμμετέχοντας με ερωτήσεις. Δεν  τρέφαμε   αυταπάτες  ότι  η παρουσία  μας θα αλλάξει  τις επιλογές για τον προσανατολισμό του σχολείου. Ήμασταν στις συνεδριάσεις και ελέγξαμε τα μόρια βάση των αντικειμενικών κριτηρίων. Όμως, μείναμε πιστοί  στην αντίληψη μας ότι ο σύλλογος διδασκόντων πρέπει να είναι το κυρίαρχο όργανο στο σχολείο και να ορίζει το διευθυντή, γιΆ αυτό κρατήσαμε σαφέστατα αντιαξιολογική στάση μη μπαίνοντας στο παιχνίδι της αξιολόγησης, βάζοντας (-)  σε όλους/όλες.

6/10/2011  http://www.paremvasis.gr/?p=280

Μέσα σε ενάμιση μήνα από τη σαφέστατα (sic)  αντιαξιολογική στάση και την  παύλα (-) σε όλους,  οι Παρεμβάσεις ανακαλύπτουν την αρνητική βαθμολογία!!! Πρόσχημα οι καταγγελίες συλλόγων!!!

12. Στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης [...]  
Ταυτόχρονα προβάλλουμε και υπερασπιζόμαστε με τη στάση μας τη συνολική μας άρνηση για τη διαδικασία της
αξιολόγησης αρνούμενοι να συμμετάσχουμε σε αυτή. Παραβρισκόμαστε στην όλη διαδικασία επιλογής στελεχών
ελέγχοντας την κατάσταση και την ίδια τη διαδικασία χωρίς να κάνουμε ερωτήσεις και δεν αξιολογούμε τον υποψήφιο.
(π.χ. βάζουμε παύλα -).

Αποκαλύπτουμε – καταγγέλλουμε οποιαδήποτε περίπτωση ευνοιοκρατίας ή απόπειρας αποκλεισμού που έχει τα
στοιχεία της πολιτικής δίωξης

Ακριβώς για την υπεράσπιση των εργασιακών , συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών μεταφέρουμε στα
όργανα διοίκησης και τη διαδικασία επιλογής των στελεχών τη θέση και τις αποφάσεις - καταγγελίες συλλόγων
εκπαιδευτικών ή συλλόγων διδασκόντων
για υποψήφιους διευθυντές που έχουν παίξει αντιδραστικό ρόλο. Σε αυτή την
κατηγορία εμπίπτουν και όσοι εκπαιδευτικοί θελήσουν να παίξουν το ρόλο του αξιολογητή και του « μέντορα». Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε την αρνητική αριθμητική βαθμολογία ως μέσο υπεράσπισης των εκπαιδευτικών και των δικαιωμάτων τους.


Αθήνα, 18/11/2011  http://www.paremvasis.gr/old-site/2011/ys230111.pdf

Λίγα χρόνια αργότερα, το Φλεβάρη του 2017, οι Παρεμβάσεις γυρίζουν ανάποδα το χαρτί. Τα προσχήματα εξαφανίζονται και ο σύλλογος διδασκόντων σταματά να είναι το κυρίαρχο όργανο για την επιλογή διευθυντή. Πλέον  οι αιρετοί έχουν κάθε δικαίωμα να βαθμολογούν όπως αυτοί κρίνουν!

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, δικάζονται οι συνάδελφοι και αιρετοί της Γ΄ Αθήνας,  Χρόνης Γιώργος και Παντελής Βαϊνάς, για άλλη μία φορά, γιατί έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών, αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσουν όπως αυτοί έκριναν λαμβάνοντας υπόψη τους και τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας.

http://www.paremvasis.gr/?p=7353


Η αποθέωση της τούμπας είναι τώρα. Που οι Παρεμβάσεις ξεχνώντας όλα όσα πρέσβευαν τον καιρό που ιδρύθηκαν,  ζητάνε στους συλλόγους διδασκόντων να κάνουν αποχή από τη διαδικασία επιλογής διευθυντών!!!  Τώρα που οι Παρεμβάσεις διαθέτουν αρκετούς αιρετούς γιατί να κουράζονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία; Θα διαλέξουν οι αιρετοί τους νέους διευθυντές!!!

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 498
Registration date : 09/12/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης